Information gällande Covid-19

Informationen uppdaterad 2020-04-23

 

Vi på Prime håller oss uppdaterade kring händelseutvecklingen och uppdaterar vårt arbete efter gällande rekommendationer. Vi har en tät kontakt med våra kunder och jobbar med att stötta vården samtidigt som vi arbetar för att våra konsulter ska ha en trygg arbetsmiljö. Här har vi samlat information till dig som arbetar som konsult hos oss.

 

Följ rekommendationerna

Det är viktigt att även du som medarbetare känner till de regler och rekommendationer som myndigheterna går ut med. Tänk också på att stämma av de föreskrifter som gäller på den arbetsplats som du befinner dig på. Läs gärna mer om gällande rekommendationer hos Folkhälsomyndigheten.

 

Din arbetsmiljö

Det är en extrem press på vården idag. Du som konsult ska inte acceptera vilka arbetsvillkor
som helst, däremot är det viktigt att du är förberedd på en exceptionell situation som vi tillsammans försöker lösa på bästa sätt. Om du upplever en osäkerhet eller upplever något som inte känns okej ska du ta kontakt med arbetsplatsens skyddsombud. Du är också alltid välkommen att höra av dig till din kontaktperson på Prime.

 

Om du blir sjuk

På Prime har vi tydliga instruktioner för vad som händer om du själv blir sjuk, misstänker att du har blivit smittad eller försätts i karantän. Därför är det viktigt att du hör av dig till oss om något av det händer. Här nedan kan du läsa om vad som gäller kring ersättningar om du skulle behöva stanna hemma.

Regeringen har tagit bort det tillfälliga karensavdraget. Det innebär att du har möjlighet att få ersättning även för din första sjukdag. Ersättningen är fast och betalas ut av Försäkringskassan. Du ansöker och läser mer här.

Under rådande omständigheter har tiden innan du måste ha ett läkarintyg förlängts. Här kan du se vad som gäller.

Om du sätts i karantän kan du få ersättning från Försäkringskassan. Läs mer om vad för krävs för att få ersättningen här.

 

Om ditt barn är sjukt

Många behöver vabba mer än vanligt. Som det ser ut idag behövs inte längre ett läkarintyg om barnet är sjukt mer än 7 dagar. Du söker som vanligt ersättning för vab från Försäkringskassan.

 

Mer information

På 1177 kan du läsa mer om när du behöver stanna hemma och om hur du ska hantera Covid-19. Läs mer här.

På Krisinformation finns myndigheternas information om viruset. Läs mer här.