“Det är en väldigt utvecklande tjänst och roligt att jobba som konsult.”

  • Nyheter
  • “Det är en väldigt utvecklande tjänst och roligt att jobba som konsult.”

“Det är en väldigt utvecklande tjänst och roligt att jobba som konsult.”

7 November, 2019

I samband med att Anki Ottander, 66 år, slutade sin chefstjänst i Stockholm, fick hon kontakt med Prime. Av en ren slump hade de en ledig tjänst i Åre som verkade intressant. Kommunens tekniska avdelning sökte nämligen en HR-konsult.

– Med flera års erfarenhet inom HR och ett tidigare liv i Åre så passade detta mig utmärkt. Jag ser detta som återhämtningsmånader från livet i Stockholm och jag tycker att det är livskvalité att få vara här uppe, säger Anki.

Från att ha behövt pendla 11 mil om dagen kan hon nu enkelt ta sig till sin arbetsplats med en fyra minuters lång promenad. Idag jobbar Anki konsultativt med HR-frågor som bland annat kan innebära att coacha chefer, tillsätta chefer eller lösa olika typer av problematik som kan uppstå inom chefsrollen.

– Det är en väldigt utvecklande tjänst och väldigt roligt att jobba som konsult. Man lär sig nya saker hela tiden och har möjlighet att återanvända tidigare erfarenheter. Den här gången jobbar jag inte heller heltid och det ger mig en känsla av att jag kan styra min arbetstid och fritid väldigt väl, säger Anki.

Det som Anki fastnade för när hon ansökte till Prime var att de, till skillnad från andra bemanningsföretag, både erbjuder socionomkonsulter och HR-konsulter. Vilket passade henne bra.

– Det har fungerat jättebra och okomplicerat. Det jag uppskattar hos Prime är förhållningssättet som konsultcheferna har mot sina konsulter. Det är något som jag verkligen uppskattar, avslutar Anki.