Fixa lådan!

Fixa lådan!

16 September, 2020

Hösten är här och det är dags för lunchlådor igen. Våra 5 tips gör det enklare och sparar på både miljön och plånboken. Win win!

 

1. Skafferi på jobbet

Se till att alltid ha en god olivolja, balsamvinäger, salt och peppar samt lite nötter och frön på jobbet – då kan du alltid piffa till en trist sallad eller macka.

2. Byt ut dagens mot gårdagens

Ät överbliven mat från middagen till lunch dagen efter. Att ta vara på matrester minskar dessutom matsvinnet!

3. Låda med fack

En lunchlåda med fack eller flera burkar gör att du enkelt kan förpacka din lunch, utan att den kladdar ihop eller tar smak av annat. Vissa saker kanske ska värmas olika länge också.

4. Spara pengar

Att ta med lunch är helt klart en ekonomisk vinning jämfört med att äta lunch ute. Visste du att du kan spara så mycket som 12 000 kronor på ett år genom att ta med låda?

5. Tid över till annat

Du sparar tid på att äta egen matlåda istället för att inta lunchen på restaurang. Ta en promenad eller passa på att uträtta några ärenden på tiden du får över.