Så här säger en av våra kunder:

Annonsdax i Stockholm AB är Schibsteds huvudsäljbolag och är ett
av Sveriges ledande säljbolag inom media med cirka 80 medarbetare.
Camilla Sund arbetar som CFO inom Annonsdax koncernen.
Vi ställde några frågor till Camilla Sund kring varför de har outsourcat sin lönehantering.

Hur länge har ditt bolag samarbetat med Prime?
Januari 2015 körde vi igång det första bolaget i koncernen. Jag hörde talas om Primes löneoutsourcing när jag googlade på lönetjänster och sökte i området kring Globen. Vi har även anlitat Prime tidigare då vi har haft tillfälliga behov av konsulter till vår ekonomiavdelning.
 
Vilka fördelar ser du med att outsourca lönefunktionen?
Den största anledningen att jag valde att outsourca lönerna var tidpunkten i vår egen organisation efter en pensionsavgång. Detta innebar att vi antingen skulle starta en rekryteringsprocess för att anställa en ny löneadministratör eller outsourca lönerna.
 
Fördelarna med outsourcing är trygghet, att det finns goda kunskaper inom området lön samt att det alltid finns någon som kan göra lönerna varje månad oavsett semestrar eller sjukdom.
Vi sökte stabiliteten vilket vi aldrig hade kunnat få med bara en person anställd internt. Detta var det viktigaste för oss.
 
Kostnaderna har minskat för oss jämfört med att anställa en person på heltid och vidareutbilda denna person samtidigt som vi får tryggheten.
 
Finns det några nackdelar med outsourcing?
Nackdelarna är att det inte finns någon på plats som man kan sätta sig ner och bolla ”ad hoc” problematik med. Vi är dock trygga med att vi får svar så fort Prime kan svara och det sker alltid inom rimlig tid.
 
Hur fungerade implementeringen och övergången till en outsourcing?
Det fungerade alldeles strålande, för här hade vi en erfaren lönespecialist i övergången som tog hand om detta. Trygg och smidig implementering.
 
Skulle du kunna rekommendera Prime till andra kunder som funderar på att lägga ut sina löner?
Absolut.
 

Vi erbjuder outsourcing av lönehantering till såväl små som stora företag

Ring oss idag för ett kostnadsförslag:

08-470 70 50

Kontakta Oss