Släpp jobbångesten!

Semestern börjar nå sitt slut och ångesten över att vara tillbaka på jobbet är ett faktum för många. För att få en skön återgång till jobb och rutiner kommer här påminnelser på små saker som kan få vardagen och arbetslivet att kännas lite lättare.

Ta mycket pauser
Semestern har varit en lång paus från jobb, och pauser är viktiga för att hålla energin och motivationen uppe. Glöm inte att ta pauser även under arbetsdagarna. Både korta pauser där du tar en minut att tänka på något annat, och längre pauser tillsammans med kollegorna över en kopp kaffe.

Ta med dig det härliga
Att semestern är slut behöver inte betyda att det roliga är över. Fundera över vad som gör dig harmonisk, ger dig energi eller vad du njuter av under din semester. Är det något av detta som du kan ta med dig in i din vardag? Att träffa några vänner över ett glas en vardagkväll, börja dagen med morgonkaffet utomhus eller ta en skön promenad innan läggdags? Ge dig tiden att låta dessa härliga stunder bli en del av din vardag.

Ha kul med kollegorna
Efter semestern är de flesta fulla av ny energi och nya intryck. Det är en bra tid att passa på att dra ihop kollegorna och göra något kul tillsammans! Pitcha en idé till chefen, och är det du själv som är chef, sätt i gång med planerandet. Det kan vara så enkelt som en kubb-match eller härlig promenad i solen eller en rolig kick-off där ni åker i väg tillsammans. Det stärker sammanhållningen och höjer stämningen.