Tips för en härlig sommar

Sommaren är här och sköna lediga dagar stundar för många. Många stannar kvar och semestrar i vårt vackra land och det finns flera olika sätt man kan göra det på.

Vi har samlat några tips på hur man kan spendera sin semester. Vad känner du dig sugen på denna sommar? 

Svensk sommaridyll
Har du inte en egen sommarstuga är det en ypperlig idé att hyra en semesterstuga för en vecka eller två i den svenska sommaridyllen. Ute på landet med närhet till kohagar och skogssjöar eller i skärgården med närheten till havet, det salta vattnet och varma klippor. Det kan inte bli mer än rätt med en svensk sommar i en liten röd stuga med vita knutar!

Sommaräventyr
Camping behöver inte betyda husvagnssemester på ett fullsatt campingområde, även om det ger dig alla bekvämligheter för en lyckad semester. Ge dig istället ut på ett äventyr, ta på dig vandringskängorna och ge dig ut i skogen eller ta båten till en mysig ö. Slå upp ett tält, grilla korv över öppen eld eller laga gourmet-måltider på ett medhavt gaskök. Njut sen av den ljusa sommarnatten ända in på småtimmarna. Glöm inte myggmedel vetja!

Lugn och ro i naturen
För den som ändå vill ha lite bekvämligheter men ändå få en upplevelse nära naturen är glamping något utöver det vanliga! Bo i ett stort lyxigt tält inrett med bekväma sängar. Ofta är tälten utplacerade mitt i naturen, kanske med utsikt över en sjö. Här kan man verkligen njuta av närheten till naturen utan att kompromissa med bekvämligheter. En fantastisk upplevelse!

Lyxsemester på strandhotell
Svensk sommar är så mycket mer än kohagar, skogssjöar och varma klippor. Det finns vita stränder och känsla av medelhav även här. Utomlandskänslan kan man få utan att behöva åka allt för långt. I södra Sverige finns flera vita ständer längst med kusterna för den badsugna. Vill du bo på lyxigt hotell precis vid stranden kan du hitta det både vid Tofta Strand på Gotland, Skrea havsbad i Falkenberg och Tylösand strand i Halmstad. En riktig lyxsemester!