Välbefinnande i relationer och arbetsmiljö

Välbefinnande på arbetsplatsen grundar sig i flera faktorer. Två av dem är arbetsmiljön och de sociala relationerna kollegor emellan.

En trygg och inspirerande arbetsplats främjar effektivitet, kreativitet och fokus hos medarbetarna. Vi har samlat två artiklar som ger dig insikter kring hur viktigt det sociala sammanhanget på jobbet är samt tips på hur du kan inreda för att skapa en inspirerande arbetsmiljö.

Socialt spel

Att vara en del av ett socialt sammanhang och känna att man är accepterad och har ett socialt band till kollegor och chefer är en fundamental del för att göra ett bra jobb. Vår självkänsla grundar sig i relationen till andra människor. Passar jag in i gruppen? Tidningen HR People har intervjuat Katarina Blom som är legitimerad psykolog, terapeut, föreläsare och författare, och som har skrivit boken Tillsammanseffekten (Bonnier Fakta, 2021). Läs hela artikeln här.

Så skapar ni en kreativ arbetsmiljö

En trevlig kontorsmiljö är viktig för att öka välbefinnande på arbetsplatsen. Vilka färger, typer av möblering och belysning som främjar både fokus och kreativitet har inredaren Linnea Stark koll på. I tidningen Arbetsliv delar Linnea med sig av några av sina bästa tips för en trevligare arbetsplats för välmående personal och bra resultat. Läs hela artikeln här.